Pieneläinten hautausmaa

 

HUOM! Hautauksia ei tällä hetkellä voida suorittaa!

Pitkän märän syksyn ja olemattomen lumitilanteen vuoksi maa on niin roudassa, ettei siihen pysty edes koneellisesti kaivamaan.

 

Hautausmaalla voi vierailla normaalisti.

Myös hautaajaa etsitään. Mikäli olet kiinnostunut hautaajan toimesta, ota yhteyttä tekstiviestitse 050 377 65 78 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Pieneläinten hautausmaan, osoitteessa Jaamankankaantie  13 Kontiolahti,  omistaa Joensuun eläinsuojeluyhdistys ry.

Kauniille, kuusiaidan rajaamalle alueelle on haudattu monen paras ja uskollisin ystävä. Yhdistyksen 100-vuotis historiikin ilmestyessä 1999, hautauksia oli suoritettu 1260, vuodesta 1980 alkaen. Pieneläinhautausmaalta ovat saaneet  kissojen ja koirien lisäksi viimeisen leposijansa monet jyrsiät, lemmikkilammas ja minipossu.

Hautausmaa on hankittu vuonna 1977 saadulla testamenttilahjoituksella juukalaiselta Aino Ester Kukkoselta ja sitä ylläpidetään talkoilla ja palkattomien vapaaehtoisten voimin.

Alueelle tehdään koko- ja uurnahautauksia.

Hinnat 24.1.17 alkaen:

hautapaikka 30-vuodeksi 50€ jonka lisäksi

uurna tai alle 40 kg eläimen kokohautaus 72€, yli 40 kg eläimen kokohautaus 85€.

Yhteydenotot:

HAUTAPAIKKA ja HAUTAUS maksetaan JEYlle, ota yhteyttä 050 377 65 78 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Otathan huomioon, että hautaus ei välttämättä onnistu saman päivän aikana.

Kauttamme saa nyt lemmikkiarkkuja hautaamiseen ja tuhkaamiseen:

     

-Koko 1 (200x100x80 mm) 16 €
-Koko 2 (300x250x120 mm) 22 €

Petcoff-lemmikkieläinarkku on kotimainen tuote. Helposti koottava ja kokonaisuudessaan biohajoavasta sekä poltettavasta materiaalista valmistettu. Arkku on valmistettu märkälujasta kartongista, joka on kosteustiivis ja sisältää kosteutta absorboivan alustyynyn, jonka päällä lemmikin viimeinen matka toteutuu arvokkaasti. Arkun voit hankkia kokohautausta tai tuhkausta varten. Pieneläintuhkaamo Feniks ottaa vastaan arkussa itse sinne toimitetut lemmikit ja arkkua voi käyttää Joensuun eläinsuojeluyhdistyksen pieneläinhautausmaalle tehtävissä kokohautauksissa. Yhditys kokoaa Joensuusta noudettavat arkut valmiiksi. Hintaan lisätään tarvittaessa postimaksu.

Arkkut numerosta 050 377 65 78  tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hautauksesta:

Hautaus suoritetaan sallituille paikoille hautaajan johdolla. Paikasta voi mahdollisuuksien mukaan neuvotella hautaajan kanssa. HUOM! Hautaaminen alueelle on luvanvaraista toimintaa, eikä hautaamista saa käydä suorittamassa omin päin.

Kannattaa huomioida, että hautaus ei välttämättä onnistu saman päivän aikana. Tämä selviää soittamalla hautaajalle.

Talvisin hautausten pakkasrajana pidetään -15 astetta.

Kokohautaukset pyritään tekemään valmiiseen kaivantoon hautaajan työn helpottamiseksi.

Hautauksessa ei saa käyttää vainajan käärimiseen muovia. Maatuvat materiaalit, esimerkiksi lauta-arkut, pahvilaatikot, pajukorit sekä pahviuurnat, kankaiset tuhkapussit ja kankaat ovat sallittuja. Myös keraamista uurnaa voi käyttää. Hautaan saa laittaa kukkia ja muistoesineitä.

Hauta merkitään hautaajan toimesta numeroidulla tolpalla eikä sitä saa poistaa.

Eläimen haku- tai kuljetuspalvelua hautausmaalle ei ole saatavilla.

Hautapaikalle voitte pystyttää mieleisenne hautakiven tai muistomerkin, suosittelemme kuitenkin, että tunnustuksellisia muistomerkkejä kuten ristiä ei käytettäisi.

Mikäli haluatte laittaa haudalle painavan hautakiven, keskustelkaa kiviliikkeen kanssa kuinka estää kiven vajoaminen hiekkamaahan. Vaikka luonnonkivi ei vajoa niin helposti, voi alle laittaa esim. laatan estämään vajoamista. Hautakiven oikaiseminen tai nostaminen on haudan haltian vastuulla. Yhdistys ei poista hautakiviä tai muistomerkkejä hoitamattomiltakaan haudoilta, vaan hauta on haudanhaltian hallinnassa sovitut 30 vuotta. Tämän vuoksi hautausmaalla näkee myös vajonneita muistokiviä.

Haudan haltia vastaa myös mahdollisen vajoaman täyttämisestä. Työhön saa käyttää hautausmaan hiekkaa.

Haudan saa kivetä tai reunustaa.

Haudalle saa tehdä istutuksia, mutta suosittelemme välttämään laajalle levittäytyvä pensaita ja puita, sillä ne peittävät helposti viereisen haudan. Hallitsemattomasti leviäviä kasveja, kuten lupiinia, tulee välttää.

Haudalle saa tuoda kynttilöitä ja lyhtyjä, mutta toivomme, että muovihylsyt kerätään seuraavalla kerralla pois ja laitetaan roskikseen.

Koska hautausmaata ylläpitävät vapaaehtoiset, toivomme että pidätte huolta hautapaikastanne ja sen ympäristöstä.

Mikäli haluatte säilyttää haudan 30 vuoden jälkeenkin, teidän tulee olla itse ajoissa yhteydessä yhdistykseen.

Uutena palveluna aloitetaan haudanhoitopalvelu; kesäkukka haudalle kevättalkoiden aikaan/ perenna ja sen hoito + calluna syystalkoiden aikaan + 7 päivää palava kynttilä jouluviikolla haudalle yhteensä 40€ / vuosi. Sopimus tehdään vuodeksi kerrallaan, alkaen toukokuun alusta. Haudanhoitopalvelu numerosta 050 377 65 78 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Pieneläinhautausmaalla saa käydä lemmikin kanssa.

Hautausmaan talkoisiin, joita järjestetään vähintään keväisin ja syksyisin, ovat kaikki tervetulleita. Talkoista ilmoitetaan hautausmaan ilmoitustaululla, Karjalaisessa ja Heilissä sekä yhdistyksen kotisivuilla ja yhdistyksen facebooksivulla. Seuraavat talkoot 7.5.2016 klo 13 alkaen. Tarjolla kahvia, mehua ja pientä purtavaa.

HUOM! Hautausmaalla liikutaan jalkaisin, vain huoltoajo on sallittu!

JEYsydämmellisesti kiittää Terttu Hämäläistä merkittävästä tuesta pieneläinten hautausmaan ylläpitämiseksi! 

                           

Kuvat: Päivikki Lindberg